0

    Metalografické přesné pily

    Přesné pily pro perfektní metalografii


    Přesné pily CUTLAM mikro zajišťují precizní odběr vzorku beze změny jeho vlastností i z velmi malých a tvarově složitých výrobků. Široká škála standardních i speciálních upínacích přípravků umožňuje precizní nastavení místa řezu. Rychlé a přesné uchycení děleného materiálu, možnost volby mezi automatickým a ručním řezáním, paralelní řezání, mikroposuv, efektivní chlazení vzorku, patří k základním vlastnostem přesných pil.



    Další podkategorie Metalografické přesné pily

    Parametrický filtr

    Podrobné vyhledávání

    Status

    Řadit podle

    výchozí řazení - produkty skladem dle prodejnosti za 60 dní sestupně
    vzestupně sestupně

    Filtr skladu

    Sklad

    3 produkty
    1 stránka

    Položek na stránku:

     
     

    CUTLAM Micro 1.1 je precizní rozbrušovací pila určená pro širokou škálu aplikací. Tato základní pila nabízí vertikální pohyb dělicího kotouče s pomocí posuvného závaží, což umožňuje přesné polohování...

    Precizní laboratorní mikrořezací stroj O 200 mm; CUTLAM Micro 2.0 je přesná rozbrušovací pila určena pro široký rozsah použití. Pila umožňuje vertikální pohyb dělicího kotouče (přítlak na dělicí...

    Vysoce přesná automatická pila se 2 osami* O 200 mm; CUTLAM 3.0 auto je automatická přesná rozbrušovací pila určena pro široký rozsah použití. Jedná se o pokročilejší pilu s automatickým vertikálním...

     
     
    • N

      Novinka

    • V

      Výprodej

    • S

      Speciální nabídka

    • Body/ks

      - bodová hodnota produktu v promoakci;
    • v

      varianty

      sestava - sloučení komponent ve virtuální produkt,(komponenty se mohou prodávat i samostatně)
    • hák - produkt, k němuž se při prodeji automaticky přiřazují další produkty (například zdroj + přívodní šňůra apod.)

    Metalografické pily a metalografie

    Metalografie je věda zabývající se studiem struktury kovů a slitin pomocí mikroskopických technik. Pomáhá odhalit vlastnosti a chování materiálů při různých podmínkách.

    Co je metalografie?

    Metalografie se zabývá analýzou mikrostruktury materiálů. Zahrnuje postupy jako je příprava vzorků, jejich řezání, broušení, leštění a mikroskopická analýza.

    Význam metalografie v průmyslu

    Metalografie je klíčová pro průmysl, protože umožňuje kontrolu kvality materiálů, identifikaci vad a optimalizaci výrobních procesů. Pomáhá zajistit spolehlivost a bezpečnost konečných produktů.

    Základní principy metalografie

    Mikrostruktura materiálů

    Mikrostruktura zahrnuje uspořádání zrn, fází a dalších struktur uvnitř materiálu. Její analýza poskytuje informace o mechanických a fyzikálních vlastnostech materiálů.

    Makrostruktura materiálů

    Makrostruktura se zaměřuje na větší měřítko struktury materiálů, viditelné pouhým okem nebo při nízkém zvětšení. Poskytuje přehled o celkové homogenitě a kvalitě materiálu.

    Fázové přechody a jejich analýza

    Fázové přechody popisují změny struktury materiálu při různých teplotách a tlacích. Analýza těchto přechodů je klíčová pro pochopení vlastností a chování materiálů.

    Co jsou metalografické pily?

    Metalografické pily jsou specializované nástroje určené k přesnému řezání vzorků materiálů pro následnou mikroskopickou analýzu. Zajišťují čisté řezy bez deformací, což je nezbytné pro přesnou analýzu struktury materiálu.

    Výběr správné metalografické pily

    Kritéria pro výběr

    Při výběru metalografické pily je důležité zvážit několik kritérií, jako je typ materiálu, požadovaná přesnost a rychlost zpracování.

    Typ materiálu

    Různé materiály vyžadují různé typy pil a řezných kotoučů. Například tvrdé kovy vyžadují diamantové kotouče, zatímco měkčí materiály mohou být řezány pomocí běžných kotoučů.

    Požadovaná přesnost

    Přesnost řezu je klíčová pro následnou analýzu vzorku. Vysoce přesné pily umožňují řezání s minimálními deformacemi a přesným rozměrem.

    Rychlost a efektivita

    Efektivita a rychlost řezání jsou důležité pro optimalizaci pracovního procesu. Automatické pily nabízejí vyšší rychlost a konzistentní výsledky oproti ručním pilám.

    Použití metalografických pil

    Příprava vzorků zahrnuje řezání, broušení a leštění. Správně připravený vzorek je klíčový pro získání přesných a reprodukovatelných výsledků při mikroskopické analýze.

    Bezpečnostní opatření

    Při práci s metalografickými pilami je důležité dodržovat bezpečnostní opatření, jako je používání ochranných brýlí, rukavic a zajištění správného větrání pracovního prostoru.

    Údržba a čištění

    Pravidelná údržba a čištění pil jsou nezbytné pro zajištění jejich dlouhé životnosti a spolehlivosti. To zahrnuje čištění řezných kotoučů, kontrolu motoru a mazání pohyblivých částí.