0

    Nové ruční kombinované teploměry Fluke 566 a 568

    20.06.2024

    Nacházíte se v sekci Archiv článků a událostí. Pro aktuální informace z této oblasti navštivte sekci Bezkontaktní měření teploty případně Systémové termokamery nebo nás kontaktujte.


    Publikováno 13.02.2008

    Společnost Fluke rozšiřuje typovou řadu ručních teploměrů Fluke 560 o další dva výrobky. Fluke 566 a 568 jsou univerzální přístroje pro každodenní nenáročné, pohodlné, rychlé a bezpečné bezkontaktní nebo kontaktní měření teploty. Teploměry mají infračervený senzor pro bezkontaktní měření a současně zásuvku pro připojení termočlánku. Jsou kompatibilní se všemi standardními termočlánky typu K vybavenými mini konektorem. Vzhledem k jejich ceně a užitné hodnotě nepochybně postupně nahradí stávající přístroje řady 60.

     

     

     

     

    Nové ruční kombinované teploměry Fluke 566 a 568Společnost Fluke rozšiřuje typovou řadu ručních teploměrů Fluke 560 o další dva výrobky. Fluke 566 a 568 jsou univerzální přístroje pro každodenní nenáročné, pohodlné, rychlé a bezpečné bezkontaktní nebo kontaktní měření teploty. Teploměry mají infračervený senzor pro bezkontaktní měření a současně zásuvku pro připojení termočlánku. Jsou kompatibilní se všemi standardními termočlánky typu K vybavenými mini konektorem. Vzhledem k jejich ceně a užitné hodnotě nepochybně postupně nahradí stávající přístroje řady 60.

     

     

     

    Aplikace
    Jednoduché ovládání, vestavěná tabulka emisivity běžných materiálů, široký teplotní rozsah, dobrá optická charakteristika a robustní provedení předurčují tyto přístroje k běžnému  operativnímu měření teploty v širokém spektru aplikací. Uplatnění najdou v elektroúdržbě, mechanické údržbě a diagnostice,  při údržbě topných a klimatizačních systémů nebo ve stavebnictví. Jsou vhodné i pro preventivní prohlídky,  prediktivní údržbě, pro nenáročná ověřovací technologická měření atp.

     

    Provedení
    Provedení a tvar vychází z osvědčeného typu Fluke 561. Dokonalejší je intuitivní ovládání přístroje pomocí tří tlačítek a přehledného menu na displeji. To umožňuje velmi rychlé nastavení parametrů přístroje, ukládání dat do paměti, nebo jejich prohlížení. K dispozici jsou okamžitá naměřená hodnota teploty, její nejvyšší, nejnižší, průměrná hodnota a rozdíl mezi minimem a maximem. Data v paměti nesou údaj o čase měření. USB rozhraní a programové vybavení FlukeView® Forms umožňují snadný přenos dat do počítače, jejich editaci, archivaci a případné zpracování do formy měřicího protokolu. Optické rozlišení teploměrů umožňuje reprodukovatelné měření i menších cílů, resp. měření z větších vzdáleností. Robustní provedení je zárukou, že přístroje obstojí i v drsnějších průmyslových podmínkách a snesou i méně šetrné zacházení.

     

    Základní parametry

    Základní parametry Fluke 566 Fluke 568
    Teplotní rozsah -20 až 650 °C -40 až 800 °C
    Optické rozlišení 30 : 1 50 : 1
    Kapacita paměti 20 100
    Komunikace s PC NE USB rozhraní

     Aplikace 1 - Fluke 566 a 568

    Aplikace 2 - Fluke 566 a 568