0

    Nový PosiTector SPG

    20.06.2024

    Nacházíte se v sekci Archiv článků a událostí. Pro aktuální informace z této oblasti navštivte sekci Měření profilu povrchu, případně na Sondy SPG nebo nás můžete v případě potřeby kontaktovat.

     

    Publikováno 8. 11. 2011


    Představujeme Vám nové výkonné měřidlo od firmy DeFelsko, které slouží pro měření a zaznamenávaní povrchového profilu.

     

     

    PosiTector SPG je univezální přístroj, který je kompatibilní se všemi snímači přístrojů PosiTector SPG (PosiTector SPG 2011povrchový profil), PosiTector DPM (životní prostředí) a PosiTector 6000 (tloušťky vrstvy).

     

     

    Profiloměr měří pomocí 30° vyměnitelného hrotu pro speciální aplikace pro měření povrchového profilu s přesností ± 5 % v rozmezí od 0 do 500 µm. K dispozici je ale i 60° wolfram-karbidový hrot pro dlouhou životnost a trvalou přesnost. Přístroj je rychlý, uskuteční více než 50 měření za minutu, což je ideální pro rychlé a přesné měření profilu na velkých plochách. Na displeji se kontinuálně zobrazuje průměr, směrodatná odchylka, min/max tloušťka a počet měření profilu. Vestavěná teplotní kompenzace zaručuje přesnost měření. Funkce Hi/Lo alarm slyšitelně a viditelně upozorňuje na překročení uživatelem zadané meze měření.

     

     

    Pro ukládání naměřených dat slouží USB port pro rychlé a snadné připojení k PC pomocí USB kabelu a k dispozici je i webová aplikace PosiTector.net nabízející bezpečné uložení hodnot na server, která je zdarma ke stažení. Zároveň je přístroj kompatibilní s programem PosiSoft, takže máte možnost pokračovat v používání staršího programu, na který jste po léta zvyklí. Výrobce poskytuje bezplatné stažení aktualizací.

     

     

    PosiTector SPG je robustní a odolný proti povětrnostním vlivům. Tělo přístroje odolává rozpouštědlům, kyselinám, olejům a je utěsněné proti vodě a prachu.

     

     

    Osvědčení o kalibraci ukazuje návaznost na NIST součásti. PosiTector SPG vyhovuje národním a mezinárodním normám včetně ISO a ASTM.