0

    Průmyslová termokamera ThermoView Pi20: Monitorování s precizním teplotním rozlišením

    20.06.2024

    Nacházíte se v sekci Archiv článků a událostí. Pro aktuální informace z této oblasti navštivte sekci Bezkontaktní měření teploty případně Systémové termokamery nebo nás kontaktujte.

     

    Publikováno 25.03.2011, Řízení a údržba průmyslového podniku č.2


     

    Článek Řízení a údržba průmyslového podniku č.2, 2011


     

    Průmyslová termokamera ThermoView Pi20 je ideální nástroj pro monitorování technologických procesů, při kterých je důležité znát nejen velikost povrchové teploty, ale i její plošné rozložení. Termokamera s vysokým rozlišením 320 x 240 pixelů vyniká teplotní citlivostí, přesností, reprodukovatelností a snímací rychlostí. Vysoká provozní odolnost umožňuje široké aplikační využití. Nejčastější použití nízkoteplotních modelů s rozsahem -20 až + 500 °C je při výrobě a zpracování plastů, v textilním průmyslu, v potravinářství, v polygrafii, při monitorování skládek uhlí a odpadů či v ostatních nízkoteplotních technologiích. Modely s teplotním rozsahem od 200 do 2 000 °C, které mohou být doplněny účinnou ochranou před destruktivními vlivy vnějšího prostředí, jsou vhodné i pro náročnější provozy, jako jsou válcovny, kovárny a pracoviště pro tepelné úpravy kovů.

     

    Termokamera je vestavěna do masivního kovového pouzdra s vysokým krytím IP64. Na zadní straně jsou umístěny konektory napájení a všech signálových a datových rozhraní. K dispozici je kompozitní videosignál, signalizační rozhraní, sériová linka a rozhrani Ethernet. Pro nastavování pracovních parametrů termokamery a zpracování naměřených termogramů je k dispozici programové vybavení DataTemp Pi, které slouží ke sledování termogramů na obrazovce počítače v reálném čase, k jejich ukládání, editaci nebo opětovnému přehrávání. Program umožňuje snadnou a rychlou konfiguraci vstupů a výstupů signalizačního rozhraní pro spouštění snímání a řízení výstupů. Na ploše termogramu může být vyznačeno až 64 vyhodnocovacích zón s nezávislým nastavením hranic. Práce s přídavnými digitálními nebo analogovými moduly je velmi jednoduchá a rychlá díky technologii "plug and play" a snadnému intuitivnímu ovládání programu. Pro uživatele, kteří potřebují vyvíjet speciální aplikace, je k dispozici program LabVIEWTM Software Developers Kit, který umožňuje pohodlné a detailní zákaznické programovani. Tento nástroj ocení vývojáři zejména při integraci termokamer do komplexních systémů měřeni a regulace.

     

    TSI System s. r. o. www.tsisystem.cz

     

    Podrobnosti: