0

    TSI System slaví 20 let inovací v měřicí a zkušební technice

    20.06.2024

    Nacházíte se v sekci Archiv článků a událostí. Pro aktuální informace o konaných akcích sledujte Aktuálně konané akce a neváhejte nás v případě potřeby kontaktovat.

     

    Publikováno 1. 9. 2011, TECH Magazín č. 9

     

     

    Společnost TSI System překročila uprostřed léta tohoto roku dvacátý rok svého působení v obchodní a technologické činnosti v několika specializovaných měřicích a zkušebních oborech. Uveďme tedy krátkou rekapitulaci její činnosti.

     

     

    Stánek na veletrhu

     

     

    V prvním desetiletí se TSI System výrazně profilovala v oborech nedestruktivního zkoušenilustrační obrázek termogramu 2011í materiálů a výrobků, zejména elektromagnetických a ultrazvukových zkoušek. V současné době se zabývá zejména technikou pro kontrolu povlakových vrstev a speciálními přístroji pro pokročilé vyhodnocování kvality odporových svarů.

     

     

    Společnost v počátku devadesátých let zachytila nástup techniky pro bezkontaktní měření teploty, která byla v té době poměrně exkluzivním oborem. Spojením s jedním z nejvýznamnějších světových výrobců Raytek uvedla na trh celou šíři přístrojové techniky od základních ručních přístrojů přes široký sortiment průmyslových teploměrů až po komplexní skenovací systémy a termokamery. Velký rozsah měřených teplot je také základem pro působení v téměř všech průmyslových oborech.

     

     

    V nabídce bezkontaktních teploměrů je i řada přístrojů Fluke. Tato značka se stala v posledních letech synonymem pro nejmodernější diagnostické termokamery. A protože průmyslová diagnostika výrobních prostředků je pro moderní a prosperující produkci velmi důležitá, navázala společnost TSI System spolupráci s UE Systems, předním americkým výrobcem ultrazvukových detektorů. Tak může nabízet kompletní vybavení pro teplotní a ultrazvukovou diagnostiku elektrických zařízení, ložisek a úniků médií.

     

     

    Od poloviny devadesátých let se společnost TSI System také věnovala podpoře zkoušení materiálových vlastností. V začátcích byla činnost společnosti orientována převážně na stroje a prostředky pro vybavení metalografických laboratoří, později se sortiment rozšířil o tvrdoměry a mikrotvrdoměry. A tak se vytvořil ucelený sortiment, který oslovuje široký okruh pracovníků průmyslových, výzkumných a vědeckých laboratoří.

     

     

    Všechny činnosti TSI System musí být v současném vysoce konkurenčním prostředí podpořeny velmi aktivním marketingem. Stěžejní marketingovou akcí je po celou dobu existence společnosti Mezinárodní strojírenský veletrh v Brně. Podstatným přispěním k informování odborné veřejnosti jsou také odborné konference. Ať se jedná o setkání odborníků na měření, zkoušení či materiály nebo diagnostiku, jak v Česku, tak na Slovensku, téměř vždy je možné se na těchto akcích setkat se zástupci TSI System.

     

     

    Významnou informační roli mají vlastní semináře, které byly vždy podstatnou marketingovou aktivitou společnosti. V posledních deseti letech nebyl jediný rok, kdy by nebyl uspořádaný alespoň jeden seminář. V letošním jubilejním roce bylo v průběhu dubna, května a června uspořádáno celkem 8 seminářů ve spolupráci s významnými univerzitními pracovišti Česka a Slovenska. Vystoupení předních akademických pracovníků, kteří informovali o svých pracovištích a řešených problematikách, se vhodně doplňovala s představením přístrojů a zařízení z nabídky TSI System pod názvem Moderní technika pro podporu výzkumu a výrobních technologií.

     

     

    I když se klasická tištěná inzerce může dnes zdát být potlačená do stínu internetových prezentací, stále hraje nepostradatelnou úlohu ve spektru marketingových aktivit. Dokladem toho je dlouhodobá spolupráce TSI System s několika časopisy, které nacházejí své čtenáře na všech úrovních v průmyslových podnicích i ve výzkumných a vědeckých institucích. Společnost TSI System se vždy prezentovala svým vřelým vztahem k hudební kultuře. Shodou šťastných náhod se před deseti lety dohodla na spolupráci s významnou jazzovou zpěvačkou Janou Koubkovou a od té doby podpořila vznik několika jejích kompaktních disků. Poslední autorské album Mýdlové bubliny bylo s přispěním TSI System vydáno letos.

     

     

    Tolik pro rámcovou představu o aktivitách TSI System pro ty, kteří ji znají málo nebo ještě vůbec a pro připomenutí těm, kteří ji znají již delší dobu. Pokud se chcete dozvědět o nás něco více, zastavte se za námi na letošním Mezinárodním strojírenském veletrhu v Brně, rádi Vás uvidíme.

     

     

    www.tsisystem.cz

     

     

    Podrobnosti:


    TSI System má již dvacetiletou historii.pdf (320.8kB)